Γενικές

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΥΓΙΕΙΝΑ

ΜΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Την Τετάρτη 9 Mάη 2018, επισκέφθηκε το σχολείο μας η διατροφολόγος-διαιτολόγος κ. Τσισιμοίρη Μαρία, με σκοπό να ενημερώσει τους μαθητές της Γ’ Τάξης για τα οφέλη μιας υγιεινής διατροφής. Στα πλαίσια της επίσκεψης τα παιδιά έμαθαν για τη σωστή μεσογειακή διατροφή. Συγκεκριμένα η κ. Μαρία παρουσίασε στα παιδιά την τροφική πυραμίδα, τις ομάδες τροφών, τη σημασία κατάλληλης επιλογής τροφών για τη σωστή ανάπτυξη τους καθώς και τον σημαντικό ρόλο της άθλησης στην υγεία τους. Έπειτα από την εκτενή περιγραφή των παραπάνω, οι μαθητές εξέφρασαν ερωτήσεις και απορίες στην κυρία Τσισιμοίρη οι οποίοι πήραν απαντήσεις με εύστοχο και παραστατικό τρόπο.
Ας μην ξεχνάμε ότι: Η παιδική ηλικία είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδος για τη σωστή σωματική και ψυχική ανάπτυξη του ανθρώπου. Εκτός του ότι τα παιδιά, λόγω της ανάπτυξης, έχουν ιδιαίτερες ανάγκες σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, στην παιδική ηλικία αναπτύσσονται και οι διατροφικές συνήθειες που συνήθως μας συνοδεύουν σε όλη τη μετέπειτα ζωή μας.
Τα παιδιά και οι δασκάλες της Γ΄ τάξης (Παπόρη Κατερίνα, Πάνου Μαρδίτσα, Μπάτη Ζωγραφίνα ) ευχαριστούν πολύ την κ. Τσισιμοίρη Μαρία για τη σημαντική παρουσία της , στο σχολείο τους.

diatrofi Small