Γενικές

ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

 

logo CHLOERISΤο Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής στα πλαίσια του ERASMUS+ (CHLOERIS) προγράμματος  στο οποίο συμμετέχουμε, " ταξίδεψε "  από τις 2 έως τις 6 Μαΐου 2022 στην περιοχή της Νορμανδίας (Γαλλία). Στο εκπαιδευτικό αυτό ταξίδι, το οποίο  αποτελεί βασικό σημείο του προγράμματος, συμμετείχαν 17 μαθητές και μαθήτριες από τις Ε ΄και Στ΄ τάξεις  και σε αυτό έγινε ουσιαστικά η  δια ζώσης επικοινωνία του σχολείου μας με το αντίστοιχο σχολείο-εταίρο μας, το Δημοτικό Σχολείο της La Cambe (École Primaire Paule Bernard de La Cambe). Oι  μαθητές/τριες συνοδεύονταν από την Αικατερίνη-Σταματία Σοκορέλου, Διευθύντρια, Ασημίνα Βώβου, υποδιεθύντρια, Μαρία Βασιλάκη, εκπαιδευτικό Γαλλικής γλώσσας και Χρυσούλα Φιλιπποπούλου, εκπαιδευτικό Αγγλικής γλώσσας.

Τις ημέρες της  συνάντησης τα παιδιά  είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά  πώς λειτουργεί ένα σχολείο στη Γαλλία , να συμμετέχουν σε εργαστήρια γνωριμίας-επικοινωνίας με μαθητές της ηλικίας τους και να συμμετέχουν σε αθλήματα  και παιχνίδια, παραδοσιακά και μη της χώρας-υποδοχής. Είχαν, επίσης, την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του σχολείου και να έρθουν σε επαφή με παιδιά μικρότερης ηλικίας, αφού Νηπιαγωγείο και Δημοτικό συστεγάζονται. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας πραγματοποιήθηκε επίσης επίσκεψη στο Μont Saint-Michel, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και στο Αμερικανικό Νεκροταφείο στις ακτές της Απόβασης του Colleville-sur-mer. Επιπλέον, ξεναγηθήκαμε και συμμετείχαμε σε ένα παιχνίδι θησαυρού-ανακάλυψης της μεσαιωνικής πόλης Bayeux. Λόγω της θέσης της περιοχής και των ακτών της, οι μαθητές-τριές μας παρατήρησαν και το φαινόμενο της παλίρροιας (πλημμυρίδα και άμπωτη). Τέλος, κατά την επιστροφή,  στη διαδρομή προς το αεροδρόμιο Charles -de- Gaulle, κάναμε μια μικρή στάση στο Παρίσι (Πύργος του Άιφελ) και μια μικρή περιήγηση στη γαλλική πρωτεύουσα.

Μπράβο στους μαθητές-τριές μας για την προθυμία τους, το κέφι τους, την άψογη συμπεριφορά τους! Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους γονείς για τη συνεργασία τους!

Στο άλμπουμ έχουμε προσπαθήσει να σας δείξουμε κάποιες από τις ωραίες εικόνες που είδαμε και κάποιες στιγμές από τις πέντε αυτές ημέρες, που περάσαμε με τους Γάλλους-εταίρους μας!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΕΔΩ

Αλλά και οι Γάλλοι φίλοι μας αποφάσισαν να αποτυπώσουν και αυτοί τις εντυπώσεις τους από την επαφή με τους Έλληνες φίλους τους.. Όλοι μιλούν για τις ωραίες στιγμές που πέρασαν, γι’ αυτά που έμαθαν για τη Ρόδο και τη ζωή στο σχολείο, για τα αθλήματα που έπαιξαν όλοι μαζί!

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΔΩ