Γενικές

Οι μικροί...μαθηματικοί του σχολείου μας!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Η Διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό του 1ου ΔΣ Κρεμαστής συγχαίρουν τις μαθήτριες και μαθητές του Σχολείου που διακρίθηκαν στον 12ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» στο πλαίσιο του περιοδικού «Ο μικρός Ευκλείδης» της ΕΜΕ (Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία) για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου του σχολικού έτους 2017-18.

onomata mathitwn

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ!!!

ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

Οι υπεύθυνες ομάδες βιβλιοθήκης του σχολείου μας οι Βιβλιομάχοι, οι Παραμυθάδες, οι Βιβλιοθηκάριοι και οι Λογοτέχνες, του τμήματος ΣΤ2 σας περιμένουμε και φέτος στη δανειστική βιβλιοθήκη μας γα να αφεθείτε στον όμορφο κόσμο των βιβλίων.
Μπορείτε να μας επισκέπτεσθε κάθε Παρασκευή από τις 9.40- 10.00.
Επίσης αν έχετε βιβλία που δεν τα χρειάζεστε θα ήταν χαρά μας να τα δωρίσετε στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας.
Ακόμα καλούμε όλα τα τμήματα να επισκεφθούν τη βιβλιοθήκη μας όποια ώρα και ημέρα επιθυμούν κατόπιν συνεννόησης με την υπεύθυνη δασκάλα Γεωργία Μεταξωτού.
                                                                                                                                        Ευχαριστούμε!!!

vivliothiki Small

SCIENCE ON BOARD!!!

O Δημόκριτος και η BLUE STAR FERRIES ταξιδεύουν στη Ρόδο το

SCIENCE ON BOARD Small

Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου και χαρίζουν στα παιδιά την ευκαιρία  να παρακολουθήσουν μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τη ρομποτική, τη φυσική και τη χημεία, τη Βιολογία, την ιστορία, την ελληνική ναυτιλία πάνω στο πλοίο ΒLUE STAR 1 που θα βρίσκεται αραγμένο στο λιμάνι της Ρόδου. Για παιδιά που πηγαίνουν στην Ε’ και την ΣΤ΄Δημοτικού.

Η είσοδος είναι δωρεάν και χρειάζεται προκράτηση θέσης στο:  

https://www.eventora.com/el/Events/science-on-board 

 

Εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τον τρόπο συμμετοχής

Ενημερωθείτε εδώ για το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών δράσεων

 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μεταφοράς μαθητών για το σχολικό έτος 2018-19

BUS SmallΣτο πλαίσιο των προβλεπόμενων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων κατά το τρέχον σχολικό έτος 2018-2019, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής προγραμματίζει σειρά επισκέψεων σε προορισμούς του νησιού της Ρόδου για εκπαιδευτικούς και αθλητικούς σκοπούς.
Για το λόγο αυτό και προκειμένου να διασφαλίσουμε την ποιότητα των μετακινήσεών μας, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τυχόν δυνατότητα μεταφοράς των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου μας τηρώντας τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και σύμφωνα με όσα ορίζονται στην ΥΑ 129287/Γ2/2-12-2011 (ΦΕΚ 2769/2-12-2011 Τ.β’) άρθρα 13 και 14 σχετικά με την οργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών-μετακινήσεων σχολείων:
•Υποχρεωτική Ασφάλιση Ευθύνης Διοργανωτή, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
•Έλεγχος των οχημάτων (ελεγμένα από ΚΤΕΟ, έγγραφα καταλληλότητας οχήματος, επαγγελματική άδεια οδήγησης, έγγραφα οδηγού, ελαστικά σε άριστη κατάσταση κ.λ.π.) καθώς και να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας για μετακίνηση μαθητών( ζώνες ασφαλείας, έμπειροι οδηγοί κ.λ.π.).

Για όλα τα παραπάνω παρακαλούμε να μας κοινοποιήσετε την προσφορά του γραφείου σας ανά λεωφορείο για ετήσια συνεργασία (έως 15/6/2019) λαμβάνοντας υπόψη ότι το δυναμικό του σχολείου μας ανέρχεται στους 410 περίπου μαθητές και 37 εκπαιδευτικούς και ότι οι εκπαιδευτικές μας δραστηριότητες θα είναι σχεδόν πάντα (εκτός εξαιρέσεων) εγκαίρως προγραμματισμένες.

Α. Προορισμοί εντός και εκτός της πόλης της Ρόδου και σε χιλιομετρική απόσταση έως 20 χλμ από το Σχολείο.

Β. Προορισμοί σε χιλιομετρική απόσταση μεγαλύτερη των 20 χλμ από το Σχολείο (πχ. Λίνδος, Φράγμα Γαδουρά κτλ)

Οι προσφορές αναμένονται στο Σχολείο μας ενσφράγιστες έως την Παρασκευή 12/10/2018, ώρα 12.00.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το έγγραφο της πρόσκλησης

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

RAPTISΤην Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Νικόλαος Ράπτης.
Ο κ. Ράπτης παρευρέθηκε στην πρωινή προσευχή των μαθητών.
Ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά και εξέφρασε τη χαρά του που έχει στην εποπτεία του ένα από τα μεγαλύτερα σε μαθητικό δυναμικό σχολείο της χώρας και τυγχάνει και ιδιαίτερης μεταχείρισης λόγω και του μεγάλου αριθμού μαθητών του.
Συζήτησε με τους γονείς και εξέφρασε την ικανοποίησή του αφού έως σήμερα έχουν καλυφθεί σχεδόν όλα τα κενά στα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής μας. Ενημερώθηκε και από κοντά από το διδακτικό προσωπικό για τη λειτουργία του Σχολείου έως τώρα. Ανέφερε και τις δικές του αναμνήσεις αφού και ο ίδιος υπήρξε δάσκαλος εδώ στο παλιό Σχολείο της Κρεμαστής πριν από αρκετά χρόνια .