Γενικές

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥ-ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

 images

Στα πλαίσια του προγράμματος Εργαστήρια Δεξιοτήτων: « Ευ Ζην- Ζω καλύτερα» με θέμα: «Ποιος είμαι;» που πραγματοποιεί φέτος η Γ΄ τάξη, προσκλήθηκε στο σχολείο μας την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022,  η διαιτολόγος – διατροφολόγος κ. Μαρία Τσισιμοίρη.


Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη σπουδαιότητα των τροφών στην ισορροπημένη διατροφή και κατ’ επέκταση στην υγεία τους, γνώρισαν τις ομάδες τροφών που πρέπει να καταναλώνουν, όπως και τις τροφές που πρέπει ν’ αποφεύγουν. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σημασία της σωματικής άσκησης για υγεία κι ευεξία. Η κ. Τσισιμοίρη προσέγγισε το θέμα της διατροφής πολύπλευρα και, με σαφήνεια και αμεσότητα,  έλυσε κάθε  απορία των μαθητών/τριών.
Τέτοιες παρουσιάσεις αναδεικνύουν την ευαισθησία, τον επαγγελματισμό και την κατάρτιση σε θέματα προστασίας της παιδικής ηλικίας ειδικότερα και γενικότερα της ανθρώπινης ζωής, προβάλλοντας και αναδεικνύοντας παράλληλα μοναδικές αρχές και αξίες.
Οι εκπαιδευτικοί της Γ΄ Τάξης (Μπάτη Ζωγραφίνα, Παπόρη Κατερίνα) και τα παιδιά εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στη Διαιτολόγο- Διατροφολόγο κ. Μαρία Τσισιμοίρη για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα,την άψογη συνεργασία και τα σημαντικά μηνύματα που μας μετέφερε.

 

P1010450     P1010455

 

P1010460