Δελτίο τύπου

P1040424

Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 οι μαθητές της Ε΄ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρεμαστής μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους Χρυσούλα Παπαϊωάννου, Μιχαήλ Κουτσουρούμπα , Παπόρη Αικατερίνη, Εικαστικών Ξανθή Κωστορρίζου και Γαλλικών Μαρία Βασιλάκη επισκέφθηκαν το Ξενοδοχείο ΡΟΔΟΣ ΠΑΛΑΣ.

Αφορμή ήταν η περιοδική επετειακή έκθεση "Οι όμορφες εικόνες του Βελγικού Κέντρου Κόμικς" που το ξενοδοχείο φιλοξένησε από τη Δευτέρα 20 Απριλίου μέχρι τη Δευτέρα 4 Μαΐου2015. Η έκθεση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου πολιτιστικού προγράμματος «Things from Belgium» από την Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα και το Βελγικό κέντρο κόμικς (Belgian Comic Strip Center, BCSC), που γιορτάζει φέτος τη συμπλήρωση 25 ετών λειτουργίας.

Η έκθεση παρουσιάζεται σε επτά ελληνικές πόλεις με 30 συλλεκτικά κόμικς που απεικονίζουν το κτίριο που στεγάζει το κέντρο -δείγμα της Art Nouveau αρχιτεκτονικής, σχεδιασμένο το 1906 από τον αρχιτέκτονα Victor Horta- κι έχουν φιλοτεχνηθεί από καλλιτέχνες, φίλους του κέντρου, από το 1989 έως σήμερα.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν την έκθεση και με τη βοήθεια των δασκάλων τους μελέτησαν και θαύμασαν τα έργα αφού προηγουμένως είχαν δουλέψει σχετικό project για την Art Nouveau με την υπεύθυνη των Εικαστικών κ. Ξανθή Κωστορρίζου και ορολογία στη Γαλλική Γλώσσα που διδάσκονται στη Ε? Τάξη με την υπεύθυνη των Γαλλικών κ. Μαρία Βασιλάκη.

Στο τέλος στους μαθητές προσφέρθηκαν εδέσματα και αναψυκτικά.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής και οι μαθητές ευχαριστούν θερμά τη Διεύθυνση και το προσωπικό του ξενοδοχείου ΡΟΔΟΣ ΠΑΛΑΣ για τη φιλοξενία .

 

 P1040418  P1040425