Επίσκεψη συγγραφέα Μ. Τσίτα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ενημερώνουμε  ότι την Πέμπτη 26/4/2012 από 11.45-14.00 θα βρίσκεται στο Σχολείο μας ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μάκης Τσίτας . Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο του μαθήματος της ¨Φιλαναγνωσίας¨ και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.

Ο συγγραφέας θα συζητήσει με τους μαθητές ανά τάξη για τη χρησιμότητα του διαβάσματος καθώς και για τη διαδικασία της συγγραφής αλλά και της κατασκευής ενός εικονογραφημένου βιβλίου, παίρνοντας αφορμή από  τα παιδικά του βιβλία: "Οιφίλοι",  "Δε μου αρέσει το γάλα!",  "Μη φεύγεις",  "Ποιανού είναι αυτή η σούπα;"  , "Πάρε με μαζί σου!", "Γιατί δε μετράς προβατάκια;" που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

 Βιογραφικό: Ο Μάκης Τσίτας γεννήθηκε το 1971 στα Γιαννιτσά. Σπούδασε δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη και ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο. Από το 1994 ζει μόνιμα στην Αθήνα κι εργάζεται στο χώρο των εκδόσεων. Κείμενά του (διηγήματα, θετρικά, ποιήματα), συμπεριλήφθηκαν σε ανθολογίες και δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα μονόπρακτά του " Στην πλατεία" και "Η τηλεόραση" παίχτηκαν στο Θέατρο των Καιρών

σε σκηνοθεσία Έρσης Βασιλικιώτη. Διηγήματά του μεταφράστηκαν στα γερμανικά, στα ισπανικά στα εβραϊκά, στα σουηδικά και στα φινλανδικά.